3 Ocak 2013 Perşembe

KAÇ YAŞINDA SÜNNET OLMALI?..

   Ekim ayında ani bir sünnet girişiminde bulundum. Bulundum diyorum çünkü tamamen benim isteğim ve çabam üzerine oldu bu sünnet. Sanki biraz geç kalınmış yada tam tersi erken bir sünnnetti. Çünkü Toprak tam 3,5 yaşında.  Birçok kişi ile de bunun görüşmelerini yaptım. Ancak böyle birşeye tek başına kalkışmak gerçekten çok çok zor. Aslında eşim bize her konuda destek ve olabildiği kadar yardımcıdır ancak ortalıkdaki söylemler nedeniyle başlangıçta o da olmasını pek istemedi.  ''2-7 yaş arası sünnet olmamamlı!'' mı? Efendim sorduk soruşturduk. başta kendi doktorumuz olmak üzere, tanıdık doktor arkadaşlar, psikolojik danışmanlar vs..
   Sonuç itibariyle söylenilen genelde şöyle;
  • evet böyle bir söylenti var ama bizlerde o yaş aralıklarında olduk. Sorun olacağını sanmıyorum..
  • ben doktorum, oğlumu 4 yaşında yaptırdım, bir problem yaşamadım..
  • genelde psikolojisi için söyleniyor ama doğruluğu kanıtlanmış değil... gibi doktor yardımlarından sonra,
devreye yine her zamanki gibi Toprağın kreşi girdi. Bir gün beni psikolojik danışmanları Göksu hnm aradı ve ''Duygu hnm Toprakla sohbet ediyorduk, mutluluk içerisinde sünnet olacağından bahsetti ama başına geleceklerden habersiz'' dedi. Ben sizden habersiz birşey söylemedim ama ona önceden yapılacak operasyonla ilgili bilgi vermeniz gerekli dedi. ve Toprağa doktor amca pipiye krem sürecek daha sağlıklı olacaksın, güzel olacak gibi bir ön bilgi verdik. Aslında Toprak sünnetin bir partiden ibaret olduğunu sanıyordu. Hala öyle sanıyo çünkü tekrak sünnetim olsun deyip duruyo. Fakat olayın fizyolojik ve psikolojik boyutunu Göksu hnm sayesinde çok rahat atlattık diyebilirim.
   
       Sadece ameliyat sonrasında Toprak; nolmuşki buna? neden şekli değişti bunun deyip biraz ağladı. düzelecek dedik. Hiç ağrı sızısı olmadan olayı tamamladık şükürler olsun.
 


 
 
 

     

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Toprak'ı yiyebilir miyim? :)) Gerçekten çok şık bir organizasyondu detaylı postları bekliyorum senden duygucum :)

Atahan ile hayat dedi ki...

maasallah cok tatli bir oglun var....adam olmus artik.darisi bizim oglanin basina....

Ihlamurcum dedi ki...

Çok imrendim, ben çocuklarımı büyütürken sadece kağıt kalemle dertleşirdik,yani içimizi dökerdik. Anı defteri derdik, şimdi sizler her anı paylaşıp,dertleşiyorsunuz. Ben oğlanları büyüttüm,çocukları yazamayınca olayı mutfağa döktüm, ne yapalım.
Yazmaya devam edin,harikasınız.
www.ihlamurcum.com'dan sevgilerle.

duygu dedi ki...

Amin insallah hayirlisi ile olur.a nasil bir boyutta yapacaksiz bilmiyorum ama onceden planlayiniz bence

duygu dedi ki...

Gercekten oyle. Ben ilk dogdugu anda baslamsdigima pismanim hatta. Ama gecmisten de paylasmaya calisiyorum ara ara. Amacim zaten ogluma hatira birakmak.

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2011 UĞURBÖCEĞİ TOPRAK, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena